Ana Sayfa Genel, Gündem, Trakya, Yaşam 27 Haziran 2016 4850 Görüntüleme

RUMELİ TOHUMUNDA REKOR

Trakya Tarım Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygun tarafından Dumansız Sanayi Bölgesinde bulunan üretim tesislerinde basın mensuplarına iftar yemeği verildi. Verilen iftar yemeğinde açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi Aygun: “Rumeli ekmeklik buğday tohumu artık Tekirdağ’a değil, Türkiye’ye mal oldu. Saray Çukuryurt’tan bir çiftçimiz dönümüne 900 kilogram biçerek rekor seviye’ye çıktığını söyledi” dedi.

Trakya Tarım Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygun tarafından verilen iftar yemeğine Tekirdağ Trakya Gazeteciler Birliği Başkanı Naci Akyazı ile birlikte Tekirdağ’da görev yapan basın mensupları katıldı.

Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygun verilen iftar yemeğinin ardından basın açıklamalarına devam ederek üretim tesisini basına tanıttı.

“SINIRLARI AŞAN MARKA OLDUK”

Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi Aygun: “Günümüzde Türkiye’nin sınırlarını aşan, bir marka haline geldi kuruluşumuz. Gıda sektöründe olan dev markalar artık Tekirdağ’a gelerek bizlere ortak bir proje’de çalışmak istediklerini ifade ediyorlar. Bu markayı sizlerde biliyorsunuzdur. Gıda sektöründe İtalyan makarna devi olan Barilla şirketi bizle makarnalık buğday tohumu üzerine ortak bir çalışma yapmak istediklerini ifade ettiler. Bizler’de konuyu değerlendiriyoruz ilerleyen süreçte sizlere bu konu hakkında bilgi vereceğim” dedi.

“BU ÜLKEYE BORÇLUYUZ”

Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi Aygun: “Tekirdağ ve ülkemiz için güzel şeyler yapıyoruz. Türkiye’nin cari açığının kapanması için ülke kaynaklarının boşa harcanmaması için ekibimizle beraber uzun yıllardır emek harcıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak yeni ürünler ortaya çıkardık. Bu çıkardığımız ürünler çiftçilerimiz ve sanayicilerimiz tarafından sahiplenildi. Sahiplenen kişiler bizim adımıza ürünlerimizin sahipliliğini yapıyorlar. İnşallah bundan sonra daha da güzel olacak. Bu ülkeye, bu topraklara ve şehitlere borcumuz olduğu için daha çok çalışacağız” dedi.

Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygun verilen iftar yemeğinin ardından basın açıklamalarına devam ederek üretim tesisini basına tanıttı.

Açıklamalarına devam eden Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Aygun şu ifadelere yer verdi:

“Trakya Tarım artık Tekirdağ’ı aşarak Türkiye’ye mal oldu. Trakya Tarımın Türkiye’ye mal olmasında siz değerli basın mensuplarının emeği büyük. Yerel basın olarak, ulusal ve Uluslararası basında bizlerin yer almasını sağlıyorsunuz. Ülkemizin Dünya’ya açılan penceresisiniz. Basın sayesinde en ücra köşelere kadar giriyoruz. Tekirdağ ve Ülkemiz için güzel işler başarıyoruz. Türkiye’nin cari açığının kapanması için ülke kaynaklarının boşa harcanmaması için ekibimizle beraber uzun yıllardır emek harcıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak yeni ürünler ortaya çıkardık. Bunlardan birtanesi çavdar tohumudur. Çavdar tohumunun üzerine çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde çavdar tohumuna ihtiyaç var. Eti’nin ham maddesinde, yulaflı bisküvilerinde yine bizim çeşidimizin kullanılmasıdır. Geçtiğimiz ay gıda sektöründe İtalyan makarna devi olan Barilla şirketi bizle makarnalık buğday tohumu üzerine ortak bir çalışma yapmak istediklerini belirttiler. Trakya, eskiden makarnalık buğdayın üretildiği topraklardı. Büyüklerimiz daha iyi bilir bunu. Sonra verimin düşük olması ve fiyatlandırmayla alakalı olarak, makarnalık buğday ekiminden ekmeklik buğday ekilişine bir kayma oldu. Sanayiciler bunu iyi bildiği için Trakya’da makarnalık buğday yetiştirebilir miyiz?diye düşünüyorlar. Eti’yle yaptığımız başarılı çalışmayı da, Barilla’yla da yaparsak, bölge çiftçileriyle beraber daha fazla kazanç sağlayacağız bunu başarmak için hep birlikte çalışacağız. Eti, o bölgedeki üretimlerin büyük bir kısmını bizim bölgeye getirdi. Buradaki çiftçilerle sözleşmeli üretim yaparak, bizim Sebat yulaf çeşidimizi üreterek, fabrikada bisküvi yapımında hammadde olarak kullanıyorlar. Yani bölgeye de ekstra bir kazanç sağlıyoruz. Bu sene hasat edilen ürünlerde verim ve kalitede iyi sonuçlar alınıyor. Bu yönde bir sıkıntımız yok. Tüccara ve sanayiciye sizlerde sorduğunuz zaman, aynı cevapları alacaksınız. Konya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Ankara Borsası dahil bizim çeşitlerimiz en yüksek seviyede. İşin en güzeli de, ortaya çıkardığımız ürünlerin birileri tarafından sahiplenmesidir. O kişiler bizim adımıza elçiliğimizi yapıyorlar. Kimdir bunlar. Tabi ki çiftçilerimizdir. Diğerleri, ise çiftçilerimizin ürettiği buğdayı, arpayı, işleyen işletmecilerdir. Fabrikacılarımız, sanayicilerimiz bunları sahiplendiler. Biz kuruluşumuzdan bu yana, kendimize bir hedef koymuştuk. Bu hedefi konusunda uzmanlaşmış tecrübeli ekibimizle, arkadaşlarımızla beraber başardık. Rumeli Ekmeklik buğday çeşidimiz, arkasından gelecek olan Maden ekmeklik buğday çeşidimiz gibi verim ve kalitede üstün özelliklere sahip çeşitlerimiz var. Biz sadece işimizi yaptık. Neden yaptık. Ülkemizin, vatandaşlarımızın karnını iyi şekilde doyurabilmek için yaptık. Sanayicimizin ihtiyacı olan buğdayı, iç piyasadan temin edebilmek için yaptık. Çünkü istatistiklere bakarsanız, Türkiye Un Sanayisi, 2015 ihracatında, dünya birincisi oldu. Ama dünya birinci olurken de kullanmış olduğu hammaddenin büyük bir kısmını da kaliteli buğdayı ithal etmek zorunda kaldı. Biz, bu sıkıntıyı giderebilmek için yola çıkmıştık. Hem hastalıklara dayanıklı, hem verimli, hem de kaliteli ürünlerle şu anda çiftçimizle beraber sanayicimizin hizmetindeyiz. İnşallah daha güzel olacak. Geçtiğimiz günlerde yine arazideydik. Koşacağız, hem Tekirdağ’a borcumuz var, en önemlisi bu topraklara bu ülkeye borcumuz var, Atamıza borcumuz var. Bu borcu ödemek için gecemizi gündüzümüzü, 24 saatimizi 365 günümüzü onlara feda etmek için biz hazırız. En çok aranan ekmeklik buğday çeşidimiz Rumeli tohumudur. Az önce bir üreticiden mesaj geldi. Saray Çukuryurt’tan dekardan 900 kilogram verim aldım diye, bizde herşey belgelidir. Bu arkadaşımızda bize belgelerini yollayacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği eski Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Başoğlu ise,750 kilogram verim aldı. Rumeli’nin sadece verimi değil, birde kalitesi ön planda olan çeşittir. Çiftçi kendi istiyor, sanayici kendi istiyor. Değirmenciler kendileri söylüyor ekmeklik buğday’da ana üründür diye sizlerde araştırabilirsiniz.Bu arada üretim konusunda Pastayı kendi başımıza yemiyoruz. Çünkü benim Konya’da, Diyarbakır’da ve Güneydoğu’da çeşitlerimin üretimi var, ama benim oraya gidip, üretim yapma şansım yok. Diğer tohum firmalarına üretim hakkımızı devrediyoruz. Onlarda, orada bizim çeşitlerimizi üretiyorlar ve ekonomiye katkıda bulunuyorlar. Çünkü tek başınıza pastayı yedirmezler. Çiftçilerden aldığımız bilgilerde son 20 yıllarda böyle bir çeşit görmediklerini söylüyorlar. Ayçiçek üzerinde çalışmıyorum. Şimdi şöyle bir şey var. Her işi siz yaparsanız, başarılı bir adım atamazsınız. Bizim çalıştığımız konular, buğday, arpa, yulaf, çavdar ve tritikale’dir. Biz doğal ve klasik yöntemlerle çalışıyoruz. Bu şekilde olunca yürümeyi bırakıp, koşmaya başlıyoruz. Hedefimiz emin adımlarla koşarak, bu ülkeye olan borcumuzu ödeyeceğiz. İlerleyen süreçte markamızı dünya markası haline getireceğiz” dedi.

Eyüp  Şahin Pakyürek

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Avrupa Gazetesi Tekirdağ