Ana Sayfa Genel 19 Şubat 2020 76 Görüntüleme

Edirne’deki ciğercilere denetleme

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan gıda denetimi seferberliği kapsamında Edirne’deki ciğerciler denetlendi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’ın da katıldığı denetimlerde ekipler, başta kentin meşhur lezzeti tava ciğerinin işlendiği işletmeler olmak üzere, et işleme tesislerini inceledi.
Denetimlerde işletmeler hijyen koşulları, mevzuata uygunluk açısından incelenirken, ürünlerden de laboratuvarda tetkik edilmek üzere örnekler alındı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlıkça başlatılan denetimler kapsamında Edirne’deki et ve et ürünleri satan işletmelerin incelendiğini belirtti.
Güvenli gıdaya ulaşım kapsamında denetimlerin sürdüğünü anlatan Bayazıt, şunları söyledi:
“Edirne, ciğeriyle meşhur olan bir kentimiz. Bugün, tava ciğerinin nasıl işlendiğini denetledik. İş yerinin fiziki şartlarına ve asgari hijyen durumlarını inceledik ilk olarak. Ardından belge kontrolünü yaptık, ciğerler nereden hangi şartlarda geliyor, veteriner sağlık kontrol raporları var mı bunlara baktık. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Burası aynı zamanda köfte ve sucuk yapan da bir işletme. Köfte ve sucuklardan taklit ve tağşişe karşı numuneler aldık ve bu numuneleri incelenmek üzere laboratuvara göndereceğiz.”
Bayazıt, 2019’da gerçekleştirdikleri 11 bin 523 denetimde 91 işletmeye 498 bin 906 lira idari ceza uygulandığını sözlerine ekledi.
4AA

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Avrupa Gazetesi Tekirdağ